COOLINGPAINT

Cool maling holder træet køligt og sundt

På en solskinsdag kan mørkmalet træ blive brændende varmt, og denne voldsomme ophedning har den skadelige konsekvens, at træværket udtørres og begynder at slå revner.

Nowocoat Industrial A/S i Kolding har udviklet en ny epokegørende træbeskyttelse, der kan holde temperaturen i træet nede og herved forlænge træværkets levetid betydeligt.

COOLINGPAINT® lanceres som "The coolest Paint in the World", og den nye patenterede maling adskiller sig fra vores andre træbeskyttelser ved at være tilsat særlige pigmenter med mikroskopiske spejle, der reflekterer solens infrarøde stråler, så mængden af den absorberede varme nedsættes væsentligt. Træet får populært sagt et infrarødt filter, og effekten er naturligvis størst for de mørke farver. I praksis betyder det en sænkning af temperaturen i træet. Stærkt sollys kan også ved lave udetemperaturer have en skadelig virkning, fordi træværket udvider og trækker sig sammen flere gange i løbet af døgnet.

Den nye varmereflekterende teknologi er oprindeligt udviklet af det amerikanske militær som en del af Stealth-projektet for at gøre det sværere at spore et jagerfly på en radar. Nowocoat har videreudviklet denne teknologi med specielt udstyr, der homogeniserer den kemiske sammensætning af pigmenterne og additiverne.

Der er mange fordele ved at beskytte træet mod ophedning og store temperatursvingninger. Først og fremmest forebygges udtørring, sprækker, revner og harpiksudtræk, så træværket kan holde sig sundt, tæt og smidigt i mange flere år. Selve malingen eller træbeskyttelsen kommer også til at holde længere, når temperaturen er lavere og mere i ro, og der er mindre bevægelser i underlaget. Afskalningen bliver derfor langt mindre og indtræder senere. Det betyder, at der ikke skal males så ofte med COOLINGPAINT® som med vores andre former for træbeskyttelse. COOLINGPAINT® har en holdbarhed på helt op 16 år.


 
COOLINGPAINT® er en vandbaseret træbeskyttelse, der opfylder alle kravene til miljømærkning med EU-blomsten. Den kan anvendes til udendørs behandling af blandt andet facader, udhæng, gavle, garager og plankeværk, og den kan bruges på både nyt træ og tidligere behandlet træ, ligesom den anvendes industrielt til fabriksmalet beklædning i sort farve. COOLINGPAINT® er endvidere tilsat et nyt svampe- og algehæmmende additiv, der kun aktiviseres i fugtigt vejr, så effekten og holdbarheden bliver maksimal.
 
COOLINGPAINT® fås i mange forskellige farver samt i en transparent version og som grunder og terrasseolie. COOLINGPAINT® findes i alle Harald Nyborg butikker.

SUNDT TRÆ I LÆNGST TID

Det er ikke den kolde, men den varme tid på året, der slider mest på træværket. Alle ved, at sort og andet mørkt træværk er brændende varmt, når solen skinner, og hvidt og lyst træværk er relativt køligt. Hvad ikke alle ved er, at denne ophedning er meget skadelig for træværket. Med COOLINGPAINT® bliver træværket ikke nær så ophedet af solen, men forbliver naturligt tempereret, og reducerer de skader, solens stærke lys og varme forvolder, såsom afblegning, sprækker, udtræk af harpiks m.m. Udbyttet er, at træværket bibeholder sin naturlige temperatur og holder sig sundt, tæt og smidigt i mange år, og træhuse ikke ophedes.

 

Fordele med COOLINGPAINT® i forhold til vores alm. Træbeskyttelse

træværk med og uden coolingpaint

INFRARØDE (IR) STRÅLER SLIDER MERE END UV-STRÅLER PÅ TRÆVÆRKET

Det er velkendt at UV-stråler afbleger træværket, men UV udgør kun en meget lille del af de solstråler, der rammer jorden. Den største del er infrarøde stråler (IR), som nedbryder træværket i langt højere grad.
COOLINGPAINT® varmereflekterende coating teknologi er tilsat særlige pigmenter, der er bundet i en matrix af varmereflekterende additiver, der reflekterer solens infrarøde stråler, hvormed mængden af den absorberede varme bliver væsentligt nedsat, og træværket forbliver naturligt tempereret.

ANVENDELSE:

COOLINGPAINT® kan anvendes til udendørsbehandling af facader, udhæng, gavle, garager, plankeværk, udvendige vinduer og yderdøre (ind- og udvendige side) m.m. Både til tidligere behandlet og nyt træ.

BASERET PÅ DE BEDSTE KENDTE TEKNIKKER

COOLINGPAINT® er baseret på HybridTechnology-System™ og tilsat svampe- og algehæmmende additiv med SlowRelease-Protection™, således at additivet kun aktiveres i fugtigt vejr. Endvidere er der tilsat en særlig langtidsvirkende UV-blocker.

TEST OG DOKUMENTATION

COOLINGPAINT® er i henhold til internationale standarder kvalitetstestet for række- og dækkeevne, UV-stabilitet, vedhæftning, afskalning, blæredannelse, revnedannelse, høj vejrbestandighed, svampe- og algebegroning, glans og farveændring m.m. Såvel som Total Solar Reflectance, som måler evnen til at reflektere solens skadelige infrarøde (IR) stråler.

Nowocoat Industrial A/S’s produkter er forankret i danske traditioner og erfaringer siden 1861. I mere end 150 år har virksomhedens været kendt for høj kvalitet og fleksibilitet med kunden i absolut fokus.